Beeld van Luk Van Soom rondt de verbouwing bib af

Print

Luk Van Soom en schepen Tine Muyshondt (CD&V). Foto: Sylvain Liekens

Ranst - Veel lachende gezichten in de Ranstse bib want de verbouwing die begon in april 2015 is met de installatie van het beeld “Een man uit Nazareth” van Luk van Soom uit Rijkevorsel nu helemaal voltooid.

De bib verbouwen kostte zo’n 300.000 euro . In oktober werd het gebouw  al feestelijk geopend maar toen moest het beeld ‘Een man uit Nazareth” nog gegoten worden. Nu heeft het beeld een prominente plaats gekregen in de inkomhal van de bib.

Luk Van Soom die eerder al een beeldje maakte dat prijkt in het Emblemse Hof Van Ocken is een beeldhouwer met een stevige reputatie. Vorig jaar mocht hij aan Paus Franciscus nog zijn beeld ‘Oh Superman!” overhandigen. Ook dat  is een voorstelling van Jezus die hij graag als iemand met bijzondere gaven afbeeldt. “Ik ben nu zestig en  hoor tot de laatste generatie die is opgegroeid met de fantastische verhalen over Jezus die over het water wandelde, water in wijn kon veranderden en lamme mensen weer kon doen lopen. De uitgangspunten van het geloof zoals we dat meekregen zijn indrukwekkend alleen is het niet altijd even goed uitgevoerd.”

De kunstenaar sprak ook zijn tevredenheid uit over de sokkel die voor het beeld is gemaakt en over de plek in de inkomhal waar het beeld blijft staan.

Digitale zoektocht

Ook in zijn nopjes was prijswinnaar Ludo Andries uit Ranst. Hij mocht naar huis met een iPad mini Hij kreeg die prijs als winnaar van de digitale zoektocht die werd georganiseerd door Bibburen, een verbond van zeven bibliotheken uit de ruime omgeving van Ranst. De deelnemers moesten hun digitale vaardigheden aanspreken om een reeks vragen op te lossen. “Ik vond het een boeiende quiz maar makkelijk was het zeker niet. Aanvankelijk aarzelde ik om mee te doen omdat ik geen smartphone heb maar je kon de vragen ook thuis aan een gewone computer oplossen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio