Te koop: beroemd huis van Belgische toparchitect

De Belgische architect Georges Vandenbussche (87) verkoopt zijn villa in Tielt. De Amerikaanse krant The New York Times wijdde er onlangs een artikel aan en beschrijft het pand als een ‘modernistisch meesterwerk’. Dat staaltje toparchitectuur in de West-Vlaamse stad kan het jouwe zijn voor 2,5 miljoen euro.

vwh

Voor die prijs krijg je een legendarische woning in de plaats. Op Architectenwoning.be, de Gentse site die de verkoop begeleidt, staat een uitgebreide beschrijving van de villa in de Kerkebosstraat. “Er is een lange oprijlaan die statig wordt geflankeerd door haag en bomenrijen. Op het einde is een toegangshek dat uitgeeft op verharde binnentuin met parking”, staat er. Het lage huis, dat een bewoonbare oppervlakte van 600 vierkante meter heeft, staat te midden een bijna volledig omhaagde tuin.

Twee jaar geleden ging de Belgische designkenner Frederic Rozier nog langs bij Georges Vandenbussche. Ze praatten over Konstrukto, het bureau dat de architect in 1953 oprichtte met zijn kompaan Mark Verkest, en de manier waarop de witte villa tot stand kwam. “Ik heb alles op het gevoel ontworpen”, zegt hij in een filmpje dat na het interview verscheen op Vimeo..

Bekijk via deze link meer foto’s van het huis.

NIET TE MISSEN