Filmproducent Corsan failliet verklaard

Foto: rr

Filmproducent Corsan failliet verklaard

Print
Antwerpen -

De in moeilijkheden verkerende filmproducent Corsan stopt met procederen. Dat bevestigt Paul Breuls aan Belga, net voor de start van een beroepsprocedure tegen de afwijzing van een reorganisatieplan. Breuls zegt “moegestreden” te zijn en is zeker dat Corsan failliet gaat. Dat faillissement werd vrijdag ook door de rechtbank uitgesproken.

Corsan haalde de afgelopen jaren zo’n 200 miljoen euro op bij meer dan duizend vrije beroepers en zelfstandigen voor de productie van verschillende films. Daarbij werd gebruik gemaakt van de taxshelterregeling maar de fiscus weigert nu al voor minstens één film fiscale attesten uit te reiken, waardoor investeerders hun belastingvoordeel zouden moeten terugbetalen met de nodige interesten. De Bijzondere Belastinginspectie voert ook een onderzoek naar Corsan.

“We verzaken aan de bescherming voorzien door de WCO. Het is de visie van zowat iedereen dat de zaak op dit ogenblik geen continuïteit schijnt te kunnen hebben”, zegt Breuls. “Ik heb persoonlijk niet meer de energie en de middelen om nog een langdurig beleg mee te maken.” Volgens hem zullen de boeken binnenkort worden neergelegd.

Breuls wil wel de investeerders bijstaan in hun procedures tegen de fiscus. De nog lopende filmprojecten wil hij proberen over te nemen en af te maken, zodat de exploitatierechten naar de investeerders zouden gaan.

De Rechtbank van Koophandel sprak vrijdag het faillissement van NV Corsan uit. Erik Greeve en Nick Peeters worden als curator aangeduid.

 

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio