© WAS

MAASEIK - ANTWERPEN 3-1

Topvolley Antwerpen verliest maar is nog niet uitgeteld

Topvolley Callant Antwerpen heeft zijn heenwedstrijd van de halve finales voor de Beker van België verloren bij Maaseik.

Marcel Bernaerts

De Sinjoren, die een uitstekende eerste set speelden, gingen uiteindelijk met 3-1 onderuit. Antwerpen heeft nog wel altijd alles in eigen handen. Wil het een vierde opeenvolgende bekerfinale bereiken dan moet het de terugwedstrijd winnen met 3-0 of 3-1 en daarna ook nog eens de golden set binnen halen. Een zware, maar zoals vorig seizoen bewezen, niet onmogelijke opdracht.

Niels Huysegoms hinkte dan ook op twee gedachten. “We speelden een bijna perfecte eerste set, maar we konden het nadien niet volhouden.” Antwerpen won die set dan ook overtuigend, maar bij 10-12 in set twee maakte het enkele foutjes waardoor Maaseik overnam. “Van dat moment waren we constant op achtervolgen aangewezen. In set twee kraakten we pas op het einde, in set drie kwamen we er niet echt aan te pas.”

En ook in de vierde set leek Antwerpen bij 14-9 een vogel voor de kat, maar Cox bracht zijn team bij 17-17 langszij. “We kwamen daar schitterend terug, maar op het einde van die set hebben we het laten liggen”, sakkerde Huysegoms die zichzelf verantwoordelijk voelde voor het verlies van die set. “Bij 22-22 miste ik mijn opslag. Iets wat op dat moment van een wedstrijd niet mag gebeuren.” Maan serveerde nadien twee aces en bezorgde Antwerpen toch een kleine kater.

“Natuurlijk is dat balen. Vooral omdat de 2-2 er in zat. Maar al bij al is het gevoel niet echt slecht. We moeten ons optrekken aan die schitterende eerste set waarin we echt wel de betere waren van dit Maaseik. Ik kijk dan ook uit naar de terugwedstrijd over veertien dagen. In een bomvolle Arenahal, met dat schitterende publiek achter ons,moeten we voluit in onze kansen geloven en mikken op die allesbeslissende golden set. Als we dan het niveau van onze eerste set van vandaag langer kunnen volhouden, kan het wel eens een leuke wedstrijd worden.”

Setstanden: 18-25, 25-21, 25-14, 25-22.