© © Iain Masterton

Grootste Netflix-concurrent komt naar België

De e-commercegigant Amazon heeft woensdag aangekondigd dat het zijn streamingdienst Amazon Video uitbreidt naar 200 landen, waaronder België. Netflix krijgt er daarmee wereldwijd een concurrent bij. Amazon Video is voornamelijk bekend van de spirituele opvolger van ‘Top Gear’, ‘The Grand Tour’.

adm

Tot nu was Amazon Video enkel beschikbaar voor de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk en Japan. Voortaan is de streamingdienst in België ook beschikbaar voor Prime-abonnees, zonder extra kosten. De streamingdienst biedt onder meer The Grand Tour, het nieuwe programma van de Top Gear-presentatoren, aan. In andere landen waar Amazon de dienst lanceert, zoals bijvoorbeeld Nederland, betalen geïnteresseerden 2,99 euro per maand tijdens de eerste zes maanden.

© BELGAIMAGE

Behalve The Grand Tour zijn ook de reeksen Transparent, Mozart in the Jungle en The Man in the High Castle via de streamingdienst te zien.

Net zoals Netflix is de dienst ook beschikbaar voor smartphone en tablet. Ook smart tv’s kunnen streamen via de Amazondienst. Daarnaast is het ook mogelijk series te downloaden voor onderweg of in het vliegtuig.

Netflix is op dit moment beschikbaar in 190 landen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio