© VIER

Kat Kerkhofs doet opvallende bekentenis in ‘De Slimste Mens’

De eindspurt werd gisteren ingezet in de eerste finale-aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en we namen afscheid van Louis ‘Mega Toby’ Talpe. Vanavond deed Kat Kerkhofs een gooi naar de prestigieuze titel.

ehu

Wie is de nieuwkomer?

Na het vertrek van Louis Talpe komt Kat Kerkhofs alias mevrouw Dries Mertens ten tonele. “Dries leeft met mij mee, hij kijkt er bijna even hard naar uit als naar zijn eigen matchen” verklaart Kat. Ze deed ook een opvallende bekentenis: “Dries en ik zijn twee keer even uit elkaar geweest.”

Kat Kerkhofs moet het opnemen tegen Joris Hessels en Jan Jaap van der Wal.

Wie zit er in de jury?

Maaike Cafmeyer en Marc-Marie Huijbregts. Die laatste stak van wal met een interessant weetje: omdat een man energie geeft en een vrouw energie krijgt tijdens de seksuele daad, is het voor een vrouw interessant om vlak voor het spel een orgasme te hebben. “Ik zou jullie adviseren om vooral niets te doen,” wees hij naar Joris en Jan Jaap, “terwijl ik Kat zou adviseren om als een beest tekeer te gaan.”

Flauwste mop van de jury?

Erik: Zou jij kunnen samenleven met een Rode Duivel, Maaike?Maaike: Nee, ik zou er niet mee kunnen leven dat mijn man een grotere sjakos heeft dan ik.

Leukste vragensteller?

Gert Verhulst citeert een quote uit een artikel in onze krant. “Kinderachtige teksten K3 nefast voor de ontwikkeling van kinderen”, leest de Studio 100-baas voor. “Kinderachtige teksten? En wat denken jullie van dit dan? ‘Er hangt altijd iets in de lucht. Toch soms. Suds & soda mixt goed met bier. Vrijdag vrijdag vrijdag vrijdag vrijdag vrijdag vrijdag vrijdag vrijdag vrijdag vrijdag vrijdag.’ En dat wordt dan platgespeeld op Radio 1 én op Studio Brussel.”

Verhulst citeerde met een vertaalde liedjestekst het nummer ‘Suds and soda’ van Deus. Het was de aanleiding voor de vraag “Wat weet u van Tom Barman?”

© VIER

Leukste vraag?

In de fotoronde weet acteur Joris Hessels even niet van welk hout pijlen te maken wanneer hij hoesjes van muzieksingles voorgeschoteld krijgt met daaronder “na na na na na” in een karaoke-achtige grafiek. Joris heeft gelukkig snel door dat het de bedoeling is de nummers in de juiste (nu ja ...) toon mee te zingen.

De jury is bijzonder mild en dat is nodig, bewijst ook de reactie van Jan Jaap. “Het thema was duidelijk: BV’s voor lul zetten.”

Hoe verloopt de finale?

Met 312 seconden op de teller wint Joris Hessels ook vandaag de aflevering in een bijzonder nipte filmpjesronde. Het finalespel is voor rekening van Jan Jaap van der Wal (288 seconden) en Kat Kerkhofs (307 seconden).

De stand daalt tot 52 -72 in het voordeel van Jan Jaap. Al is het woord voordeel hier relatief: Kat grijpt haar kans om als eerste te beginnen met beide handen vast. Haar snelle antwoorden op de vraag “Wat zijn de buurlanden van Slovakije” leveren haar in geen tijd de overwinning op.

Wie komt er morgen bij?

Jonas Geirnaert mag morgen de plaats van Jan Jaap van der Wal innemen. Hij overleefde 4 afleveringen en waagt nu zijn kans om tot volgende week donderdag in het spel te blijven.