© Paul Van Roy

Pleintje verbindt eeuwenoude straten

De Pastorijgang en het Oud Begijnhof, twee eeuwenoude straten, zullen met elkaar worden verbonden door een gezellig pleintje. De straatnamen blijven wel behouden.

paul van roy

Het bijzonder plan van aanleg (BPA), dat in 2005 werd opgesteld, werd vorig jaar hertekend met een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP).

Het plan behelst een vrij uitgestrekt gebied tussen de Vaartstraat en de De Laetstraat en tussen de Antwerpsestraat en de Rupelstraat. In dit gebied liggen ook de Pastorijgang en het Oud Begijnhof.

Die straten zijn wel vijfhonderd jaar oud, ze dateren uit de 16de eeuw. Aanvankelijk woonde er slechts een enkeling, maar in de loop der eeuwen werden het volwaardige straten.

Toen het gemeentebestuur vorig jaar zijn plannen aan de bewoners van de straten ontvouwde, reageerden die wat terughoudend. Ze vreesden vooral dat door de verbinding hun anders zo rustige straten zouden worden omgevormd tot een soort racebaan.

Het gemeentebestuur stelde hen gerust: gemotoriseerd verkeer wordt niet toegelaten. Enkel zwakke weggebruikers kunnen in de toekomst de doorsteek maken.

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio