© Margo Tilborghs

Catan for Life

EK Kolonisten van Catan schenkt opbrengst aan kinderkankerfonds

Het EK (Essens Kapioenschap) van Catan gaat voor het vierde jaar op rij van start in zaal Den Block op zaterdag 17 december. Benieuwd wie dit jaar de nieuwe Kolonisten van Catan-kampioen wordt?

Margo Tilborghs

Vorig sleepte Rob Van Opstal (27) uit Essen deze titel in de wacht. Net zoals vorige jaren wordt de opbrengst geschonken aan een goed doel. Vorig jaar bracht het EK en de fuif 1250 euro op. Dat werd geschonken aan 'Make A Wish' via Music for Life. Dit jaar gaat het geld naar Essen for Life en het kinderkankerfonds. De organisatie hoopt dan ook op heel wat deelnemers, zodat ook dit jaar weer een mooi bedrag kan gestort worden aan dit goede doel.

Tactiek en strategie

Het Essens Kampioenschap Kolonisten van Catan vindt plaats in Café Den Block op het Heuvelplein. Het spel is geliefd bij jong en oud omwille van de uitdagingen waarbij het uitdenken van tactieken en strategieën belangrijk is. De spelers werken stap voor stap naar een bereikbaar doel, zoals het bouwen van een stad op een bepaalde plaats. Het doel is handelen en verhandelen van grondstoffen zoals wol, hout, graan, ijzererts en steen. Er wordt geruild om dorpen, steden en wegen te bouwen. Doorheen het spel kan je kaarten kopen om punten te winnen.

De voorrondes, halve finale en finale worden allemaal dezelfde dag gespeeld. Om 14u gaan de voorrondes van start. Vier uur later spelen de finalisten het eindspel. Deelnemen kost 5 euro en er zijn mooie prijzen te winnen voor de deelnemers. Inschrijven kan via mail naar ekvancatan@gmail.com of door een bericht te plaatsen op de facebookpagina. Inschrijven kan nog tot 15 december. Je inschrijving is pas definitief nadat je een bevestiging van de organisatie hebt gekregen.

DJ Team Wol

Om extra geld in te zamelen vindt er ’s avonds nog een fuif plaats met DJ Team Wol. Met wat geluk is ook Netsky te gast op het evenement. De organisatie strijdt via Studio Brussel om zijn DJ Set te winnen. Met slecht vier overgebleven kandidaten is de kans dus niet onrealistisch. Ook deze opbrengt gaat volledig naar Music For Life.

Info: Facebook Catan For Life

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio