© Rr.

Bestuurder vijf maal na elkaar geflitst in zelfde straat

Een autobestuurder is er vrijdagnacht in geslaagd zich vijf maal na elkaar te laten flitsen in dezelfde straat in Schaarbeek. Dat meldt de lokale politie Brussel Noord. Die hield vrijdagnacht een snelheidscontrole op de Leuvensesteenweg en één bestuurder werd daar achtereenvolgens geflitst aan 130 km/u, 117 km/u, 94 km/u, 73 km/u et 64 km/u, terwijl de maximumsnelheid er 50 km/u is. De man werd uiteindelijk onderschept op het Meiserplein.

adm

Bij de controleactie, die ook plaatsvond in de Stroobantsstraat in Evere, controleerde de politie 1.780 wagens, waarvan er 178 te snel reden. Bij 40 wagens bleken bovendien de lichten defect.

De politie Brussel Noord hield vrijdagochtend ook nog een BOB- en snelheidscontrole op verschillende plaatsen in Schaarbeek en Evere waar de snelheid beperkt is tot 50 km/u of 30 km/u. Daarbij werden 1.295 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 107 te snel reden. De hoogste snelheid werd gehaald op de Bordetlaan in Evere, waar 50 km/u de maximumsnelheid is en één bestuurder 101 km/u haalde.

Zes bestuurders werden beboet omdat ze hun gsm gebruikten achter het stuur, drie omdat hun kinderen geen veiligheidsgordel droegen, acht omdat een volwassen inzittende geen veiligheidsgordel droeg en één bestuurder kreeg een GAS-boete omdat hij fout geparkeerd stond.

“In totaal leverde de controleactie 2.035 euro aan boetes op en dat is nog zonder de boetes voor de snelheidsovertredingen”, klinkt het bij de politie. “Er werden ook 88 alcoholtests afgenomen en die bleken allemaal negatief.”