© @DHCyclisme

Van Aert stelt nieuw shirt Crelan-Charlesteam voor: “Ooit Ronde of Parijs-Roubaix rijden”

In de gebouwen van firma Chez Charles werd dinsdagavond het nieuwe shirt voorgesteld waarmee Crelan-Charles vanaf 1 januari 2017 aan de slag gaat. Voor het wegteam Willems Veranda’s-Crelan, wordt een ander shirt ontworpen. Dat zal midden januari voorgesteld worden.

Crelan-Charles heeft als kopman wereldkampioen Wout van Aert. Voor de wegploeg rekent algemeen manager Nick Nuyens onder andere op Stijn Devolder en Timothy Dupont. De trui voor de veldritploeg is zwart, waarin het groene logo van Crelan en het oranje van Charles op de borst verwerkt is.

De crossploeg telt vanaf 1 januari vier renners. Dat zijn Van Aert, Jappe Jaspers, Tim Merlier en de Nederlander Stan Godrie. De wegploeg bestaat uit twaalf renners. Naast Devolder en Dupont zijn dat Dries De Bondt, Sander Cordeel, Christophe Prémont, Stef Van Zummeren, Elias Van Breussegem, Gaetan Bille, Otto Vergaerde, neoprof Michael Goolaerts, de Litouwer Aidis Kruopis en de Nederlander Huub Duyn. Van Aert zal in de wegploeg rijden als voorbereiding op een nieuw crossseizoen.

“Ooit Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix rijden is mijn droom”

“Ik ben blij deel uit te maken van deze nieuwe ploeg”, verklaarde Van Aert. “Ik blijf crosser, maar kan in deze ploeg een mooi wegprogramma afwerken. Dit ter voorbereiding op het veld. Enkel ter voorbereiding dus, al kan ik niet onder stoelen of banken steken dat ik wel graag koers op de weg. Met deze ploeg wil ik korte rittenkoersen afwerken als de Ronde van België en de Ster ZLM Toer, naast enkele mooie eendagswedstrijden. Ooit de Ronde van Vlaanderen rijden of Parijs-Roubaix rijden is mijn droom. Maar dat zal in 2017 zeker niet het geval zijn. Als ik ooit ‘Vlaanderens Mooiste’ rijdt, dan zal dat ingepast worden in mijn programma. Ik wil alles netjes op voorhand plannen. Ik blijf dus zeker nog een tijdje veldrijder. Maar ik heb nu iets achter de hand. Bedoeling is om nog een pak sterker te worden en dat kan door een degelijk wegprogramma te rijden.”

“Mijn crossseizoen verloopt tot op heden naar wens. Ik heb al tien crossen gewonnen, maar de meeste en ook de mooiste prijzen moeten nog verdeeld worden. Dat Mathieu van der Poel en ikzelf er torenhoog bovenuit steken, vind ik misschien wat overdreven. Veel heeft te maken met het koersverloop. In Overijse was het van bij de start met het mes tussen de tanden, maar dat zal niet altijd zo zijn.”

“Ik ben alvast tevreden dat ik in het project van Nick Nuyens kon instappen en bovendien blijft Niels Albert bij ons. Dat was ook op mijn vraag. Alles naar wens dus.”

Nuyens: “We zijn uniek in het wielerwereldje”

“Het was niet evident om dit project uit de grond te stampen, maar het is ons toch maar mooi gelukt”, gaf Nick Nuyens tijdens de persvoorstelling mee. “Uiteindelijk is de puzzel toch in elkaar geraakt. Wij zijn uniek in het wielerwereldje. Voor het eerst is er een procontinentale ploeg die zowel in het veld als op de weg actief is. Onze wegploeg vertrekt woensdag op stage naar het Spaanse Calpé. Met Charles heb ik een nieuwe sponsor op de kop kunnen tikken. Zij waren eerder al actief in de sportwereld en nu dus ook in het wielrennen, waarin Willems en Crelan al lang geen onbekenden meer zijn.”

“Wij willen een knap wegprogramma kunnen afwerken. Dat zou toch logisch zijn? We zijn een professioneel continentale ploeg en dus hoop ik op het chauvinisme van de Belgische organisatoren om ons deelname te schenken in de grotere koersen. Trouwens wij hebben een stevige ploeg, met mannen als Stijn Devolder en de zegekoning van dit seizoen, Timothy Dupont, binnen onze rangen. Devolder wil nog eens schitteren. Dupont wil bevestigen en met Van Aert hebben wij de wereldkampioen van het veldrijden in het team. En dit project is er voor de duur van drie seizoenen, ook niet onbelangrijk.”