© AP

Real Madrid pleit woensdag voor TAS om transferverbod te annuleren

De Spaanse topclub Real Madrid, dat een transferverbod opgelegd kreeg na inbreuken op de regelgeving rond transfers van minderjarigen, zal woensdag pleiten voor een annulering van dat transferverbod bij het Internationaal Tribunaal voor de Sport (TAS) in Lausanne. Dat maakte het TAS dinsdag bekend.

De Wereldvoetbalbond FIFA bevestigde op 8 september in beroep het transferverbod van Real Madrid na inbreuken op de regelgeving rond transfers met minderjarigen.

De Koninklijke bleef echter niet bij de pakken zitten en trok naar het TAS om die schorsing toch nog ongedaan te kunnen laten maken. “Woensdagmorgen om 9u00 zullen advocaten van Real Madrid de zaak van de club bepleiten”, deelde Matthieu Reeb, secretaris-generaal van het TAS mee. De beslissing van het TAS wordt eind december verwacht.

Zowel Real Madrid als Atlético Madrid hebben momenteel een transferverbod aan hun been, dat in beide gevallen loopt tot en met augustus 2017. Ook Atlético nam al zijn toevlucht tot het TAS. “Voor hen is er nog geen hoorzitting vastgelegd”, aldus Reeb.

In 2014 kreeg FC Barcelona een soortgelijke straf, waardoor Barça in beide transferperiodes van 2015 geen spelersovergangen mocht uitvoeren.