© BELGAIMAGE

Greipel: “Weet niet goed wat ik van het aantrekken van Hofland moet denken”

André Greipel moet net zoals de voorbije jaren Lotto Soudal aan overwinningen helpen. De 34-jarige Duitser was de veelwinnaar van 2016 in de ploeg en is ook in 2017 hongerig naar succes.

Drie ritzeges in de Giro en een overwinning op de Champs d’Elysées, het zijn dé mooiste zeges van André Greipel van het voorbije seizoen. Hij staat jaarlijks garant voor enkele bloemenruikers en dat wordt ook nu weer van hem verwacht. Al is er met Moreno Hofland wel een tweede sprinter aangetrokken, iets waar de Duitser niet van op de hoogte was. “Ik heb dat ook vernomen via de media. Ik weet niet goed wat ik daarvan moet denken”, lachte hij. “Ik word intussen een jaartje ouder, misschien is dat wel de reden. Ik probeer me er niet te veel vragen bij te stellen. Ik denk dat ik nog steeds snelle sprints rijd. Ik ken Moreno ook nog niet goed, ik weet nog niet wat mijn en zijn programma zal zijn. Ik maak me niet al te veel zorgen, dat zal allemaal wel duidelijk worden in de komende weken.”

De Duitse kampioen start net zoals het voorbije seizoen de competitie in de Challenge Mallorca. “Ik zou daarna graag een ander programma rijden, wat kleine wijzigingen aanbrengen”, maar dat moeten we nog met de ploeg bespreken. Ik houd ook van de Vlaamse klassiekers, ik rijd daar meestal in dienst van de ploeg. Logisch ook, met kopmannen als Jürgen Roelandts, Jens Debusschere en Tony Gallopin. We zien wel hoe mijn programma zal zijn en welke rol ik krijg.”

Greipel: “De Tour blijft een doel”

Als het over die voorjaarsklassiekers gaat kan Milaan-Sanremo, “te zwaar met de Poggio”, hem niet bekoren en ook Gent-Wevelgem, een klassieker waarin hij de voorbije drie jaar niet finishte, is niet meteen zijn ding. “Het parkoers is opnieuw gewijzigd, alweer zwaarder geworden en nu zijn er ook die onverharde wegen. Het is jammer dat omlopen voortdurend veranderen, ik houd nogal van tradities.”

Greipel wordt een jaartje ouder, maar vreest de leeftijd niet en wil nog een tijdje doorgaan. “Ik koers nog altijd graag, heel graag zelfs. Ook nog in de regen, een teken dat ik het nog lang niet moe ben. Ik zie me nog een tijdje koersen en sprints winnen. Het voorbije seizoen lukte het wat moeizamer in de Tour, maar vaak is het verschil tussen de zege en een tweede plaats heel klein en moet je wat geluk hebben. De sprints waren er het voorbije jaar chaotisch, met soms rare finales. Mark Cavendish weet daar altijd goed raad mee en won vier ritten. Ik houd meer van een sprint met een treintje en ik geloof nog steeds heel hard in mijn trein. Greg Henderson is er weliswaar niet meer, maar er zijn nog veel andere sterke jongens in mijn team. De Tour blijft een doel, ik wil er weer een rit winnen en ik geloof nog altijd dat ik dat zeker kan.”