© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Leerlingenketting om inboedel schoolgebouw te verhuizen

Met de hulp van een leerlingenketting hebben tientallen studenten van Colomaplus in Mechelen de inboedel van de verouderde lokalen overgebracht naar negen nieuwbouwklassen. Die worden donderdag in gebruik genomen en hebben vijf miljoen euro gekost.

Leo De Nijn

De leerlingen van het vijfde en zesde jaar haarzorg vormden een mensenketting om het lichte materiaal - zoals 500 oefenhoofden en honderden producten - op korte tijd te verhuizen naar de nieuwbouw. Overal waren arbeiders en poetsvrouwen druk in de weer om alles op tijd klaar te krijgen. In minder dan anderhalf jaar tijd werd de nieuwbouw van Colomaplus aan de Tervuursesteenweg opgetrokken. “Met de werken is in juni 2015 gestart en in totaal gaan we een ruimte van ongeveer 4.000 vierkante meter ter beschikking krijgen. Het gaat deels om nieuwbouw en deels om renovatie", zegt directeur Gwendolina Goormans.

Het klooster en de feestzaal werden gerenoveerd. Die laatste zal worden gebruikt als studiezaal en als refter voor de leerlingen. "Daarnaast hebben we een volledige nieuwbouw opgetrokken. Negen klassen zijn er voor de afdeling haarzorg en schoonheidszorg. Samen gaan hier zo’n 170 leerlingen van het derde tot het zevende jaar heel veel ruimte krijgen om het vak te leren”, vertelt Goormans. Lees het hele verhaal woensdag in Gazet Van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio