© Theo Derkinderen

Jonge overvaller krijgt 180 uur werkstraf voor overval op drankencentrale

Een 19-jarige man heeft van de rechter een werkstraf van 180 uren gekregen voor een gewapende overval in maart op drankencentrale Quali Drinks, aan de Leuvensesteenweg in Mechelen.

Leo De Nijn

Weigert Hamza R. de werkstraf uit te voeren, dan wacht hem 18 maanden celstraf en 600 euro boete. De beklaagde heeft lange tijd de overval ontkend. Maar onder druk van zijn ouders ging de jonge dader op zijn proces toch over tot bekentenissen.

Het was voor de tweede keer in nog geen zes maanden tijd dat Quali Drinks op 24 maart van dit jaar werd overvallen. Tijdens de middag stapte R. de drankencentrale aan de Leuvensesteenweg, die wordt uitgebaat door Kevin Goos en zijn vrouw Veronique, binnen.

Veronique zat in het bureel toen de dader binnenkwam. Hij was niet gemaskerd en bedreigde haar met een stroomstootwapen en beval de inhoud van de kassa te geven. Zaakvoerder Kevin Goos, die op het ogenblik van de overval in de keuken zat, hoorde zijn vrouw roepen. Kevin liep naar de kassa en gooide enkele geldbriefjes op de grond. De overvaller raapte deels het geld op, stak het in zijn zak, en wandelde dan naar buiten.

Een maand later werd R. gevat. “Hij heeft in de gevangenis geleerd dat hij anders moet gaan leven. Geef hem nog een kans”, zei zijn advocaat.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio