© JHS

© JHS

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ook Winter in Antwerpen wil milieubewust zijn

De stad Antwerpen wil ook Winter in Antwerpen milieubewust aanpakken. Er worden enkele maatregelen genomen om de luchtvervuiling te beperken. Zo worden de vier houtkachels op het Steenplein uitgerust met een fijnstoffilter. Het gaat om een proefproject dat voor de eerste keer plaatsvindt en dat na Winter in Antwerpen geëvalueerd wordt.

inke

Om de gezellige houtkachels op de kerstmarkt te laten branden, maakt de stad gebruik van droog en onbehandeld hout. De stad neemt nu bijkomende maatregelen om de kachels nog milieubewuster te laten branden en rust ze uit met een fijnstoffilter. Zo blijft tot 90% van het fijnstof achter en komt het niet in de lucht terecht. De schoorsteen wordt wekelijks gereinigd.

Het gaat om een proefproject dat dit jaar voor de eerste keer plaatsvindt. Na Winter in Antwerpen zal het project geëvalueerd worden. Op basis van de resultaten gaat de stad het project herhalen of zelfs uitbreiden bij een volgende editie.

Energiezuinige ijspiste

De stad heeft ook gekozen voor een overdekte ijspiste, niet alleen om in alle weersomstandigheden te kunnen schaatsen, maar ook om het energieverbruik aanzienlijk te beperken. Dankzij het overdekken van de schaatsbaan bespaart de stad zo’n 2400 kWh per dag. Over de hele periode van Winter in Antwerpen gaat het om een besparing van zo’n 80.000 kWh, wat overeenkomt met het gemiddelde jaarverbruik van acht gezinnen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio