Oude melkerij vol drank en pralines

Foto: Kioni Papadopoulos

Oude melkerij vol drank en pralines

Beerse - Bij drankenhandel ’t Klaverblad in de Melkerijstraat in Beerse draait het team dezer dagen op volle toeren. Martine Hendrickx maakt er de mooiste pakjes voor de feestdagen.

“De oude melkerij heette Het Klaverblad”, weet Martine Hendrickx (60). “En ook de wasserij die mijn ouders hier jarenlang uitbaatten. Sinds 1999 zijn we een drankenhandel.”

Die zag eerder toevallig het daglicht toen ­Martine moest uitkijken naar een nieuwe bestemming voor het pand. “Mijn man en ik hadden beiden een voltijdse job, onze kinderen studeerden nog”, vertelt ze. “We zochten een voorlopige in­vulling zodat we enkele jaren ­konden overbruggen. Een drankenhandel was er nog niet in het dorp, dus dat leek ons de geknipte oplossing. En nu raak ik er niet meer vanaf (lacht hartelijk).”

Geen probleem, want zoon Philippe Van Sande (32) staat klaar om ’t Klaverblad voort te zetten. “Hij is de bierkenner”, zegt Martine. “Ik hou me bezig met het assortiment wijn, sterkedranken en pralines. We vullen elkaar mooi aan.”     

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio