© Gilliams Lofts

© Gilliams Lofts

© Gilliams Lofts

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dichterswoning omgevormd tot hoogwaardig loftencomplex

Een groot pand in de Lange Gasthuisstraat wordt vanaf januari omgevormd tot een hoogwaardig loftencomplex met penthouses en luxe-appartementen. De naam Gilliams Lofts verwijst naar een voormalige bewoner van het pand.

koen de beuckeleer

In januari gaan aan de Lange Gasthuisstraat 13 grootse verbouwingswerken van start. Het gaat om het voormalige woonblok van de Antwerpse dichter en schrijver Maurice Gilliams. De dichter, schrijver en essayist werd in 1900 geboren in Antwerpen en overleed in 1982. De laatste twintig jaar van zijn leven bracht hij grotendeels in de Lange Gasthuisstraat door. De auteur is niet de eerste de beste. Zo kreeg hij de Prijs der Nederlandse Letteren uit handen van Koningin Beatrix en werd hij benoemd tot baron.

De komende twee jaar ondergaat het woonblok met winkelpand, waar vroeger de juweliers Wouters en Hendrix waren gevestigd, een grondige make-over. Het wordt omgevormd tot een complex met negentien lofts, een luxeboetiek en een ondergrondse garage. “Gilliams Lofts wordt een modern loftencomplex met high-end materialen en een strakke belijning”, vertelt Stephanie De Vos van immobiliënkantoor De Boer en Partners. “Projectontwikkelaar Palm Red en aannemer DCA ontwikkelen er tien compacte urban lofts met één slaapkamer, zeven ruime luxe-appartementen met een oppervlakte van 143 tot 180 m² en drie penthouses van meer dan 300 m² groot.”

Alle appartementen beschikken over grote terrassen (de penthouses hebben er zelfs drie) en zijn voorzien van vloerverwarming en parketvloeren. “Voor de afwerking worden alleen hoogwaardige materialen gebruikt en de inrichting moet de bewoners een open loftgevoel bezorgen”, zegt De Vos. “Ondergronds beschikt het project over twaalf parkeerplaatsen en een ruime fietsenkelder en op het gelijkvloers en de eerste verdieping komt een groot commercieel handelspand.”

De prijs van de nog niet-verkochte appartementen varieert tussen de 595.000 en de 795.000 euro. Die aanzienlijke prijs is niet alleen te verklaren door de hoogwaardige afwerking van het complex, maar ook door de centrale ligging. “Het project bevindt zich vlakbij het Mechelseplein en de Huidevetterstraat, maar ook de plantentuin, het Theaterplein, de Antwerpse winkelstraten en een vijftal theaters liggen in de onmiddellijke nabijheid.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio