© Photonews

Het is oorlog tussen Philipp Plein en Dolce & Gabbana

Het zit er bovenarms op tussen Philipp Plein en zijn collega's Domenico Dolce en Stefano Gabbana. Het Italiaanse duo beschuldigt de Duitse modeontwerper ervan hun personeel te willen stelen.

flb

Volgens Dolce & Gabbana heeft Philipp Plein geprobeerd om tien van hun personeelsleden weg te kapen die aan de slag zijn in hun flagshipstore in Milaan. Die laatste pikte die beschuldigingen niet en maakte de aanklacht van hun advocaat openbaar via een foto van het document op Instagram.

"Ik kreeg net een brief van Dolce & Gabbana's advocaat die me ervan beschuldigt dat ik en mijn mensen hun personeel willen stelen", klinkt het in het bijschrift. "Dit is een vrij land en iedereen kan zelf kiezen voor wie hij of zij wil werken. Als mensen blij zijn op hun werk, hoeven ze er niet over na te denken om weg te gaan."

Toch was het ooit koek en ei tussen beide partijen, Plein geeft zelfs toe dat het Italiaanse duo een inspiratiebron voor hem was. "Ik hou van hun label en heb er veel respect voor. Ze waren een inspiratie voor mij toen ik zelf met mijn zaak begon. Het is triest om te zeggen, maar iedereen houdt van je tot je competitie wordt. Al meer dan vijftien jaar werk ik 24 uur op 24 uur om mijn bedrijf op te bouwen. Ik respecteer iedereen, maar kon nooit op enige steun vanuit de industrie rekenen tot vandaag. Ik wil dit moment gebruiken om mij ten opzichte van niemand te excuseren."

MEER OVER Mode & Beauty