© Dirk Vertommen

‘Familie’ maakt flinke rekenfout in feestaflevering

Op 30 december 2016 bestaat de soap ‘Familie’ 25 jaar, en dat moet uiteraard gevierd worden met een speciale aflevering. Maar in die feestaflevering is een vervelende rekenfout geslopen. Dat schrijft Dag Allemaal.

nadb

In ‘Familie’ stond 25 jaar geleden een verjaardagstaart op tafel. De bomma werd toen 65 jaar. Dat zou willen zeggen dat Anna binnenkort 90 jaar wordt.

Maar de soap maakte de voorbije jaren twee sprongen in de tijd. Op 6 januari 1997 werd de klok 7 jaar vooruit gedraaid, en op 4 september 2006 nog eens 3 jaar. Een tijdsprong van in totaal 10 jaar. Op die manier wilden de makers de reeks eigentijdser maken en enkele acteurs vervangen. Die rekensom leert echter dat de bomma binnenkort eigenlijk haar 100ste verjaardag zou moeten vieren.

“In de feestaflevering staat de verjaardag van Anna niet centraal, maar haar leeftijd wordt wel even vernoemd”, zegt actrice Annie Geeraerts. “En Anna wordt inderdaad nog maar 90 jaar. Een vergissing? Goh, ik denk dat ze die twee tijdsprongen bewust achterwege wilden laten. Anders zou Anna nu een eeuwelinge zijn. En zo zie ik er nog niet uit, hé? Deze zomer werd ik nog maar 90.”