© RR

© mmd

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Turnleraar (35) komt om bij ongeval: "De leerlingen droegen hem op handen"

Op het kruispunt van de Rijksweg en de Weg naar Zutendaal in Opgrimbie is maandagochtend om 1u de 35-jarige Thierry Jans uit Maasmechelen om het leven gekomen. De man reed met zijn wagen rechtdoor op de rotonde in aanleg in Opgrimbie. Thierry was turnleraar en opvoeder in basisschool Kubik in Eisden. Hij reed naar huis, na een avondje helpen in een café in Mechelen-aan-de-Maas.

Mark Dreesen

Het ongeval gebeurde op de rotonde die momenteel wordt aangelegd op het kruispunt van de Rijksweg-Weg naar Zutendaal in Opgrimbie. Thierry Jans kwam met zijn wagen uit de richting Maasmechelen-centrum en reed naar Opgrimbie. Net vanaf die plek is er een wegversmalling omdat er werken bezig zijn voor de aanleg van een rotonde. De rijbaan gaat daar van twee rijstroken naar één.

De bestuurder reed er om nog onduidelijke reden rechtdoor, zijn auto ging van de baan en kwam op zijn zijkant tot stilstand. De brandweer van Maasmechelen en de hulpdiensten kwamen ter plaatse om de man uit zijn wagen te bevrijden. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek het slachtoffer al overleden.

Leerlingen

Thierry Jans was leraar in lagere school Kubik in Eisden. “Thierry was een bijzonder goede leerkracht”, aldus Gunther Nelissen, beheerder van de school. “Hij gaf Lichamelijke Opvoeding aan alle klassen. Elke leerling van onze school kreeg les van hem. Daarbij was Thierry ook nog deeltijds opvoeder in ons internaat. De leerlingen van het lager onderwijs hebben we maandag op de hoogte gebracht van het plotse overlijden van hun turnleerkracht. Voor velen was het moeilijk, de leerlingen droegen hem immers op handen. We zullen in onze school een rouwhoekje vrijhouden waar ouders en kinderen vanaf dinsdag iets kunnen schrijven in een boek. Ook voor de leerkrachten en andere opvoeders in onze school is het even slikken om dit verlies te boven te komen.”

“Ik kende Thierry al van toen hij tiener was bij de KSA”, weet zijn vriend en overbuur Ludo Mulenbruck. “Hij was een goedlachse gast en actief in allerlei verenigingen. Hij had dan ook heel veel vrienden. Soms sprong hij bij als ober in een café in Maasmechelen.” Het slachtoffer was niet gehuwd. De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse.