© Frank Abbeloos

VTM en Eén gaan op zoek naar gevaarlijkste wegen

VTM zendt in de lente van 2017 De Gevaarlijkste Wegen van Vlaanderen uit, een programma waarin de meest gevaarlijke plekken in het Vlaamse verkeer worden belicht. Op Eén komt dan weer een programma met Jan Van Looveren over beruchte wegen overal ter wereld.

tove

De Gevaarlijkste Wegen van Vlaanderen gaat over onoverzichtelijke kruisingen, onbemande spoorwegovergangen, zwarte punten en andere onveilige plekken. “Het programma zit nog in de beginfase, maar het klopt dat we al wat aan het draaien zijn”, klinkt het bij VTM. Het programma is gebaseerd op het Nederlandse format De Gevaarlijkste Wegen van Nederland. Verkeersslachtoffers, nabestaanden van verongelukte personen, verkeersdeskundigen en gemeentebesturen worden opgevoerd. Wie het programma zal presenteren, is nog niet bekend.

Eén van de locaties die op de shortlist zou staan, is de Tielendijk in Turnhout. Daar heerste de afgelopen dagen wat gemor. Eerst klonk het dat er deze maand verkeerslichten zouden geplaatst zijn, maar die zouden er nu pas in april komen. Het gerucht deed de ronde dat de timing gewijzigd was door opnames voor het VTM-programma. Maar de stad Turnhout zegt dat er nooit een officiële bevestiging is geweest dat de lichten al zouden worden geplaatst.

Voor alle duidelijkheid: het VTM-programma is geen Vlaamse versie van het Britse World’s Most Dangerous Roads. Daarvan komt ook een Vlaamse versie, maar dan op Eén. Jan Van ­Looveren is de gastheer van de Vlaamse versie, met als voorlopige titel Weg Met Jan. Elke aflevering trekt Jan met een andere BV naar een beruchte weg ergens ter wereld. Het programma komt wellicht ook in de loop van 2017 op het scherm.

Vastgoed

Jobs in de regio