Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal2de amateurklasse BFC Duffel - Niels Martin betrekt ook ex-coach De Peuter in de hulde

“Getoond dat we nog niet dood zijn”

Na een magere 5 op 21 veerde FC Duffel zondag recht met een sprankelende 6-2 thuiszege tegen Bocholt. Een deugddoende driepunter, die de Duffelaars bovendien extra zuurstof geeft in het klassement.

kurt guldentops

Heel Duffel geniet dezer dagen nog na van wellicht zijn mooiste zege van het seizoen. Uitgerekend luttele dagen na de exit van Peter De Peuter leidde de tandem Raoul Peeters-Marc Ghijs de Duffelaars naar een levensbelangrijke overwinning. Maar Niels Martin liet niet na om Pierre nog één keer in de hulde te betrekken.

“Deze zege is toch ook nog een beetje het werk van De Peuter”, reageerde Niels Martin. “Ik denk dat maar weinig spelers problemen hadden met onze vorige coach. Maar uiteraard zijn de resultaten alleszeggend voor een T1.”

Die tegenvallende cijfers van de voorbije weken kregen zondag plots wel een ferme opkikker tegen Bocholt. Een 6-2 zege, slechts weinigen in Duffel durfden er van te dromen.

“Waarom we nu plots ontploften? Tja, het was anders deze week en dat zorgt sowieso voor een extra prikkel. Bovendien heeft Marc Ghijs heel veel met ons gepraat en dat voelde goed aan. Hij slaagde erin om ons op scherp te zetten. Toen we op achterstand kwamen, dreigde er even zand in de motor te komen, maar we wisten ons prima te herstellen. Zeker onze tweede helft was van een heel hoog niveau. Daar toonden we nog een keer dat FC Duffel tot heel veel in staat is als alle spelers hun ding doen. Nee, we zijn nog lang niet dood.”

Ook Niels Martin zelf lukte een persoonlijk toetje in de vorm van zijn tweede treffer van het seizoen.

“Tja, we zijn halfweg en dan zijn die twee doelpunten een misschien wat karige oogst, maar ik heb toch met tal van assists mijn steentje trachten bij te dragen. Nu komt het erop aan om nog één keer te vlammen tegen leider Thes Sport. Halen we hetzelfde niveau van zondag, dan zijn we zeker niet kansloos. Net dat maakt deze reeks zo leuk en spannend.”

FC Duffel: Van Praet en Joossens zijn out voor de rest van het seizoen. Meyers bleef tegen Bocholt geschorst in de tribune en is opnieuw inzetbaar tegen Thes Sport.