© rr

Lotto-winnares trakteert moeder met gehandicapt zoontje op huis

Zo’n 148 miljoen pond of meer dan 176 miljoen euro. Dat is het prijzengeld dat de Britse Gillian Bayford vier jaar geleden in de wacht sleepte. Een bedrag dat ze graag deelt met anderen, want de vrouw heeft onlangs een huis gekocht voor een moeder met een ernstig gehandicapt zoontje.

nadb

7 dagen op 7, 24 uur op 24 moet Jenny McMillan zorgen voor haar zoontje Blake (4). Hij lijdt aan een ernstige neurologische ontwikkelingsstoornis MECP2 Duplicatie Syndroom.

Daardoor kan hij niet kruipen, wandelen, praten of zitten. Bovendien krijgt hij steeds vaker zware epilepsieaanvallen. Om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, zamelde Jenny geld in.

Een actie die bij Gillian Bayford veel emoties losweekte. Omdat de lottowinnares wist dat Jenny ook een nieuw huis zocht, sprong ze daar alvast bij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nieuwe moed

Bayford kocht het gezin een huisje vlakbij het strand in het Schotse Carnoustie. Ze zal bovendien alle aanpassingen die nodig zijn voor Blake zelf betalen. Daardoor kan Jenny het ingezamelde geld integraal spenderen aan het onderzoek naar de aandoening van haar zoontje.

“Ik ben Gillian zo dankbaar”, zegt ze. “Ik was aan het huilen toen ze het vertelde. Ik zal eindelijk voor Blake kunnen zorgen in een veilige omgeving, en dat betekent echt alles voor me. In dit huis kan ik Blake van overal gemakkelijk in het oog houden. Dat gevoel geeft me veel rust.”

Als alles goed verloopt en de aanpassingen gebeurd zijn, zal het gezinnetje in januari kunnen verhuizen.