Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal3de amateurklasse bKFC Turnhout

Niels Van de Vel en KFC Turnhout nemen koppositie over: “Toch voelen we geen druk”

KFC Turnhout deed wat het moest doen en won zonder veel glans met 0-2 van RC Mechelen. “Door de nederlaag van Sint-Lenaarts nemen we de leiding over”, knijpt Niels Van de Vel zich even in de wang.

bdh

Een doelpunt voor de rust van Jelle Schijvenaars en eentje erna van Niels Van de Vel volstonden voor de drie punten op het veld van RC Mechelen. “Voor de rust scoorden we slechts één keer. Iets te weinig, waardoor onze tegenstander in de wedstrijd bleef. We dreigden vooral op stilstaande fases. Om eerlijk te zijn: in de tweede helft kwamen we enkele keren goed weg. Gelukkig kon ik de score verdubbelen en was de wedstrijd gespeeld.”

KFC Turnhout zit ondertussen aan 41 goals en overklast de concurrentie op het vlak van doelpuntenproductie. Enkel City Pirates blijft met 35 een beetje in de buurt. “We scoren vlot en zijn niet afhankelijk van één doelpuntenmaker. Vooral in de laatste thuiswedstrijden deden we onze reputatie alle eer aan”, zegt Van de Vel met enige trots.

Of hij en zijn ploegmaats druk voelen door die koppositie? “Nee. We zijn nuchter genoeg en hebben vooral een hechte groep. De spelers gaan voor elkaar door het vuur. We hebben geen vedetten in de ploeg. De sfeer is uitstekend en op het veld laten we de juiste ingesteldheid en de nodige vechtlust zien. Met talent alleen kom je er niet.”

Zaterdag wacht met de trip naar Leopoldsburg de laatste opdracht van 2016. “De winterstop komt op het ideale moment. We hebben een smalle kern en enkele ploegmaats hebben last van kleine kwaaltjes. Ik snak zelf ook naar rust. Als we op Limburgse bodem winnen, moeten we de week nadien nog één keer trainen, anders tweemaal. Gelukkig krijgen we tussen Kerstmis en Nieuwjaar sowieso vrij”, kijkt Van de Vel uit naar de winterstop.