Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal1ste amateurklasse asv geel

Voorzitter Fons Backx denkt niet aan versterking: “Kerckhofs en Augustijnen zijn onze transfers”

Met de 2-0 zege tegen Sprimont-Comblain, zit de heenronde erop voor Geel. De ploeg staat in de middenmoot geklasseerd, maar bij de seizoenstart werd hoger gemikt.

make

Of is de ambitie ondertussen bijgesteld, voorzitter Fons Backx? “Ik ben niet onverdeeld gelukkig met de sportieve prestaties. Onze bekercampagne was geweldig en we verdienden zelfs een ronde verder te gaan. Als ik de matchen tegen Standard en Zulte Waregem voor de geest haal, dan kan ik enkel concluderen dat er veel kwaliteit in onze groep zit. Maar in de competitie lieten we heel wat punten liggen, zeker tegen de minder sterke ploegen. Ik besef wel dat iedereen 150 procent gemotiveerd is voor een duel met een eersteklasser, maar wat loopt er dan in sommige andere matchen fout? Tegen Sprimont was het weer niet goed, maar we wonnen wel.”

Het verschil met de eindrondeplaatsen is aanzienlijk. Backx: “De volgende wedstrijden tegen Virton en Dessel zijn heel belangrijk. Als we beide matchen verliezen, dan mogen we onze ambities begraven. Maar mits een goede oogst, kan er nog veel.”

Misschien kan de kern versterking gebruiken? “Het is niet de bedoeling om nieuwe spelers aan te trekken”, schudt Backx het hoofd. “We stellen vast dat we ervaring missen, maar die kunnen we niet zomaar inkopen. De lang geblesseerden Kerckhofs en Augustijnen kunnen na de winterstop hopelijk gerecupereerd worden. Zij worden onze wintertransfers en zullen onze groep sterker maken. We hebben ook geen plannen om spelers van de hand te doen. Het kan natuurlijk wel dat één of enkele pionnen oordelen dat ze te weinig aan spelen toekomen. Ook dat zullen we moeten bekijken.”