© Patrick Van Dyck

Anne Van de Velde geeft cursussen Fusion Hormoonyoga

Onder de naam Fusion Hormoonyoga biedt Anne Van de Velde (53) uit Vremde yogalessen aan om verlichting te brengen in de ‘lastige’ fasen van een vrouwenleven.

Patrick Van Dyck

Anne Van de Velde leerde op 18-jarige leeftijd yoga kennen. Maar de vonk sloeg pas veel later over. “Ik volgde lessen op verschillende plaatsen en mocht docenten ontmoeten in binnen- en buitenland. Puzzelstukjes vielen op hun plaats. Nieuwe inzichten kwamen aan de oppervlakte. Ik vind het heel bijzonder om ieder moment opnieuw te ervaren wat yoga teweeg kan brengen.”

Yoga liet haar niet meer los. “Ons hormonaal systeem is zeer complex”, stelt Van de Velde. “Maar het zit uitermate prachtig in mekaar. Je lichaam is pas in evenwicht als je organen goed functioneren en er voldoende hormonen afgegeven en getransporteerd worden.”

Volgens de yogadocente kunnen een disbalans en hormonenschommelingen invloed hebben op je lichaam en hoe je je voelt. “Toen ik in de menopauze arriveerde, zocht ik een natuurlijke manier om mijn lichaam ondersteuning en verlichting te geven zodat ongemakken konden beperkt worden.”

Fusion Hormoonyoga bleek de sleutel tot succes. “Deze vorm van yoga is voor iedere vrouw een absolute aanrader. Het helpt om meer balans te krijgen. Op een natuurlijke manier ontstaat er evenwicht. Hierdoor nemen ook de klachten af. Waarom nog met pijn en ongemak rondlopen als Fusion Hormoonyoga kan helpen tegen menopauzale klachten en problemen met de menstruatie?”

info: www.yogasoham.be

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid