Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© BELGA

Voetbalproximus leagueAntwerp - Joren Dom staat na vier maanden blessureleed meteen weer in de basis

“Blij dat ik meteen negentig minuten kon volmaken”

Joren Dom stond zondag tegen Tubeke (1-1) na vier maanden blessureleed ietwat verrassend meteen weer in de basis. “Ik heb het heel hard gemist om op de Bosuil te spelen”, reageerde de 27-jarige rechtsachter.

Steven Rosiers

Toch was Dom niet tevreden over zijn wederoptreden. “Ik had liever gewonnen, want het was echt wel een belangrijke wedstrijd om de aansluiting te houden met de topploegen. We hadden ook wel gerekend op de drie punten, alleen begonnen we niet scherp genoeg. Tubeke zat beter in zijn spel en kwam op voorsprong. Daarna ging het beter en beter en na onze eerste kans bleven de kansen maar komen. Het zou ideaal geweest zijn als we die penalty vlak voor rust hadden omgezet, maar dat is geen verwijt aan Joeri (Dequevy, red.). In de tweede helft zijn we op dezelfde manier blijven spelen en hebben we heel veel druk gezet. Al kreeg Tubeke ook wel kansen, want het was eigenlijk een heel open wedstrijd. Toch denk ik dat wij de zege iets meer verdienden. Tubeke was duidelijk naar hier gekomen met het idee dat een punt voldoende was en zij zullen wel tevreden zijn. Zelf schieten we niet veel op met dat punt.”

Naar adem happen

Dom begon erg enthousiast aan de wedstrijd en zijn conditie werd meteen stevig op de proef gesteld. “Dat is mijn spel. Ik probeer altijd om mee aan te vallen en voorzetten af te leveren. Als je dan drie keer de lijn moet op- en afgaan, dan is het logisch dat je eens naar adem moet happen. Het was fysiek een heel zware wedstrijd, maar dat is het altijd tegen Tubeke. Zij doen het op hun manier, ook al is dat geen mooi voetbal. Maar ik ben blij dat ik de negentig minuten heb kunnen volmaken.”

De basisplaats van Dom was een opsteker voor de rechtsachter, al was hij ook niet compleet verrast. “We hebben dit seizoen nooit een echte rechtsback gehad en hebben heel vaak moeten schuiven. Nu ik terug ben, heeft de trainer een extra mogelijkheid. Ik ben ook al een kleine drie weken aan het meetrainen en had een goed gevoel. Maandag heb ik bij de beloften een eerste keer negentig minuten gespeeld en dat was een goede test voor mijn conditie. Conditioneel ging het goed, al kan het natuurlijk altijd nog beter. Mijn knie voelde ook goed en ik was klaar om te starten. Ik heb het heel hard gemist om op de Bosuil te spelen. Een carrière duurt niet lang en dan is vier maanden echt wel een lange periode.”