Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© jos erkens

BoksenROUND 3-gala

Meriton Karaxha wint op punten, kamp van Youssef Challouki eindigt onbeslist: “Gewonnen voor mijn overleden vriend Danijel”

Het ROUND 3-gala in Antwerpen bracht afgelopen weekend vechtsport van een hoog niveau. Bokser Meriton Karaxha won overtuigend op punten van Norwin Galo. De kamp van thaibokser Youssef Challouki eindigde onbeslist.

kove

Op vrijdagavond vond in sporthal Het Rooi in Berchem het boksgala van ROUND 3 plaats. De Antwerpse Najat Hasnouni nam het op tegen de Tsjechische Ester Konecna. Hoewel haar tegenstandster een stuk groter was, slaagde Hasnouni erin om de hele wedstrijd het tempo hoog te houden. Na een spannend gevecht waarin beide boksers elkaar waard waren, oordeelde de jury dat de uitslag onbeslist was.

Daarna was het de beurt aan Meriton Karaxha. Hij stond tegenover de Spanjaard Norwin Galo. In de vierde ronde smeerde Karaxha zijn tegenstander acht tellen aan na een harde stoot in de lever. Maar in de zesde ronde zag het er even benard uit voor de vechter van de Antwerp Boxing Academy. “Ik liep een kneuzing aan de hand op, waardoor ik in een van mijn armen geen kracht meer had. Ik zette door op karakter, kon de acht rondes volmaken en won uiteindelijk overtuigend op punten.”

Karaxha droeg zijn overwinning op aan de betreurde Danijel Paradzik, de man die vorige week tijdens een verkeersongeval op de E17 om het leven kwam één dag nadat hij vader was geworden. “Danijel was een goede vriend van mij. Hij kwam altijd kijken als ik ergens moest vechten. Ik ben blij dat ik voor mijn broer Danijel heb kunnen winnen.”

Clinchen in plaats van vechten

Op het thaiboksgala van zaterdagavond was het uitkijken naar de hoofdkamp tussen thuisvechter Youssef Challouki en Arman Hambaryan. Die laatste pakte tijdens de eerste ronde uit met enkele harde trappen, maar viel in de tweede en de derde ronde vooral op door het vele vastklampen van zijn tegenstander. Hij belette Challouki zo om zijn agressieve vechtstijl boven te halen, zeer tegen de zin van de Antwerpse coming man.

“Mijn tegenstander wilde liever clinchen dan vechten. Hij kreeg hiervoor een tiental waarschuwingen van de scheidsrechter, want volgens de K1-regels is dit niet toegelaten. Jammer dat een ervaren vechter als Hambaryan zich hiermee inlaat, want ik besef dat het door zijn ontwijkende vechtstijl geen entertainende partij was.”

Uiteindelijk beoordeelde de jury dat de kamp als onbeslist.