Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© beerschot wilrijk

Voetbal1ste amateurklassebeerschot wilrijk - Fessou Placca, Dylan Ragolle en Youssef Boulaouali pechvogels van geslaagde heenronde

“Ondanks al die tegenslag nooit spijt gehad van keuze”

Beerschot Wilrijk sloot zaterdag met een nieuwe zege in Oudenaarde de heenronde af met acht punten voorsprong op dichtste achtervolger Deinze. Ondanks dat succes halfweg de competitie werd de kern van Marc Brys de eerste ronde niet gespaard van blessures.

hugo fret

De drie grootste pechvogels van deze heenronde waren ontegensprekelijk Fessou Placca, Dylan Ragolle en Youssef Boulaouali.

Voor Fessou Placca begon het seizoen enorm slecht. Weken moest hij aan de kant toekijken. Tot zaterdag in Oudenaarde zijn arbeidskaart eindelijk in orde was en hij eindelijk zijn eerste officiële speelminuten mocht maken voor Beerschot Wilrijk. Administratieve problemen rond zijn arbeidsvergunning hielden hem zo lang van de velden. “Het was best een harde tijd”, blikt Placca terug. “Ik beleefde een donkere periode en had het wel eens lastig om door te zetten. Altijd trainen zonder vooruitzicht te hebben om een wedstrijd te kunnen spelen tijdens het weekend is niet prettig. Gelukkig kon ik altijd rekenen op mijn ploegmakkers en de technische staf. Zij stonden altijd achter mij en bleven me motiveren. Ook de coach sprak vaak met mij. Ik ben hen allemaal erg dankbaar. Zonder die steun had ik het waarschijnlijk niet gehaald. Zaterdag volgde dan eindelijk de beloning. Het was genieten hoe de supporters me al tijdens mijn opwarming aanmoedigden. Mijn kwaliteiten zijn mijn snelheid en ik heb ook wel een actie in huis. Onze kern bulkt van kwaliteit, maar onze grootste troef is dat dat allemaal samenvloeit tot een hecht team.”

Ook Dylan Ragolle kreeg dit seizoen al zijn deel van de pech te verwerken. “Tijdens de voorbereiding geraakte ik geblesseerd en het duurde langer dan verwacht voor ik weer fit was. Ondertussen was de ploeg gevormd, maar toch kreeg ik de voorbije weken geregeld mijn kans. Alleen was er toen een nieuwe blessure die weer alles kwam verbrodden. Ik wil me nu goed verzorgen om klaar te zijn tegen de start van de voorbereiding op de tweede competitiehelft. Ondanks al die pech is Beerschot Wilrijk de beste keuze die ik ooit maakte. De sfeer, de kameraadschap binnen de spelerskern en de supporters maakte ik nooit eerder mee. Mijn polyvalentie heeft voor- en nadelen. Dat is trouwens al mijn hele carrière zo. Ik weet alleszins dat ik de club nog veel diensten kan bewijzen. Daar werk ik dagelijks voor.”

Tot slot is er ook nog Youssef Boulaouali. Die werkte zich op het Kiel al snel op tot een vaste waarde, maar na elf competitiewedstrijden liep het half november mis op training. De balvaardige jonge aanvaller werd na een onschuldig duel afgevoerd met een afgescheurde voorste kruisband. Seizoen voorbij dus voor de lichtvoetige Marokkaanse Spanjaard.