Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal3de amateurklasse b - Stefan Delalieux City Pirates

“We hebben echt heel diep gezeten”

City Pirates blijft maar winnen. Ook Helson Helchteren had afgelopen weekend geen verhaal tegen de ploeg van Stefan Delalieux. 0-2 werd het in Limburg. “We hebben nochtans zeer diep gezeten”, klinkt het bij de sterkhouder.

stdr

Met de 0-2 op het uur was het Delalieux zelf die in Helchteren zekerheid bracht over de twaalf op twaalf. Op een hoekschop knikte de ervaren rot de bal knap in doel. De boeken konden meteen helemaal dicht. “Het was een zeer belangrijke goal. Tot die 0-1 bleef het toch een riskante onderneming. Maar na mijn doelpunt konden we ons spel spelen (doelt op de snelle tegenaanval, red.) en moest Helson wel komen. Voetballend waren we de betere ploeg en ook in de omschakeling waren we sterker. We waren scherp, de focus was groot en de duelkracht was zoals ze moest zijn. Als je dat allemaal kan combineren, komt ons talent vanzelf bovendrijven. Zelfs al lag het veld er niet geweldig bij. We hebben geleerd dat het ook zo moet kunnen. Ook dat is voetbal: je voet naast een sterke tegenstander zetten op een niet al te best veld.”

Net dat ontbrak eerder dit seizoen, toen City Pirates zelfs even een één op twaalf liet noteren. Het was Delalieux zelf die in die periode opstond en er voor uitkwam dat de Merksemnaren kampten met een gebrek aan duelkracht en mentaliteit. “We hebben heel diep gezeten. Maar de koppen gingen bij mekaar en iedereen besefte dat het anders moest. Dat heeft effect gehad. Als we verder doen zoals nu, gaan we het nog veel ploegen moeilijk maken. Het is voor iedereen duidelijk: met talent alleen komen we er niet.”