Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© Sven Dillen

Voetbal1ste amateurklasseKSK Heist

Youssef Challouk kijkt al vooruit naar volgende week: “Nog een rekening openstaan met Dender”

Heist speelde in Hasselt een match met twee gezichten. Een aarzelende start werd cash betaald met een 2-0 achterstand. Gelukkig kon nog worden gelijkgemaakt, onder meer door twee assists van Youssef Challouk.

Zat er volgens jou meer in dan een punt?

Youssef Challouk: “Ik vind van wel en ik was niet de enige in de kleedkamer die dat vond. Als we met elf hadden kunnen blijven staan, dan waren onze kansen groter geweest. Het is jammer van die rode kaart voor Dethier na een uur spelen.”

Was dat een terechte rode kaart?

“Daar kan ik me niet over uitspreken omdat ik gewoon te ver van de actie stond. Aan de reacties van mijn medespelers te zien, denk ik van wel. Nu, dit hoort bij het spel.”

Jij was alweer belangrijk voor de ploeg?

“Ik gaf twee assists en zo werd het 2-2. Dat is altijd leuk. Bij de eerste goal borstelde ik een vrijschop op het hoofd van Webers en bij de tweede zette ik Ventose voor het doel. Nu, veel praten over mezelf doe ik niet zo graag. Het is op het veld dat het moet gebeuren.”

Nu volgt nog Dender voor de winterstop.

“Dat is de eerste match van de terugronde. De heenmatch was wellicht onze meest bizarre wedstrijd uit de heenronde van allemaal. Eigenlijk hebben we nog een rekening met die ploeg open staan. Puur sportief dan. Het was een slechte match van de twee ploegen, maar wij verloren wel met 1-3. En hoe? Tegendoelpunten die we voor een stuk zelf in de hand hadden gewerkt. Dat blijft je als speler wel bij, hoor. Alleen al om die reden zou het goed zijn mochten we in Dender een vorm van revanche kunnen nemen. Nu, na drie thuiszeges op rij deed het ook al goed om in Hasselt een punt te pakken. Dat succes(je) in Dender verlengen, zou ons heel goed uitkomen.”

Heist: Merckx (virus) en Grant (knie) werken aan een terugkeer. Vrijsen (spierblessure) en Van Heer (knie) blijven out. Marchoul kreeg bij de beloften een trap op de enkel. Hij mist de match tegen Dender. Badiane kreeg zijn derde geel en is geschorst. Deflem zat voor het eerst sinds lang in kern. De beloften klopten Hasselt met 3-1.