Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

VeldlopenBooischot

Keniaan Thomas Krop en Imana Truyers halen het vlot

De Keniaan Thomas Krop en Imana Truyers wonnen de veldloop van Booischot. Katinka Bassleer boekte voor eigen club een mooie zege bij de juniores.

basp

Het overzichtelijke parcours aan de paardenrenbaan en de honkbalvelden lag er zeer snel bij. Pieter Verschoren (winnaar in Bonheiden en in Wespelaar) nam de snelste start. Al snel kreeg hij het gezelschap van Kim Ruell, Laurens Vanderlinden, Pieter Claus, Sebbe Fran-cken en de Keniaan Thomas Krop. Na twee van de zes ronden lagen Vanderlinden, Ruell en Krop op kop met een mooi kloofje op de rest. Toen even verder Vanderlinden afhaakte, draaide het uit op een duel tussen Krop en Ruell. Ruell was duidelijk de betere in het bochtige gedeelte, terwijl Krop telkens wegsnelde op de lange, rechte stukken. In de voorlaatste ronde kon Krop op één van de lange stukken een beslissende kloof slaan. Na een kleine 28 minuten crossen kwam de Keniaan als eerste over de meet. Ruell volgde op een kwartminuut en Vanderlinden maakte op meer dan een halve minuut het podium compleet. Oost-Vlaming Pieter Claus won de spannende strijd om de vierde plaats ten koste van Benoît Goethals (vijfde) en Schriekenaar Pieter Verschoren (zesde).

Bij de vrouwen stond er geen maat op de Limburgse Imana Truyers. Ze liep de ontgoocheling van haar niet-selectie voor het EK cross van zich af met een indrukwekkende zege. Na 4,45km in 15’24” finishte ze met grote voorsprong op Nina Lau-waert (16’00”) en Goele Truyers (16’13”).

Katinka Bassleer

Thuisatlete Katinka Bass-leer (AVZK) kwam na 16’43” als zevende in totaal over de finish, maar was wel de beste juniore. “Het is altijd leuk om voor eigen club te lopen en ik kon vlot eerste juniore worden. De cross is heel goed verlopen”, vertelde Bassleer, die op 28 december haar 17de verjaardag viert. “Het gaat goed momenteel. De langere afstanden bij de juniores liggen me wel. Dit seizoen wil ik goed presteren in de Crosscupmanches en een mooie plek halen op het BK en het VK.”