Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTs

Voetbal3de amateurklasse BRC Mechelen - Hoe ziet trainer Mario Michiels zijn toekomst bij Racing Mechelen?

“Ik maak me zeker nog niet druk”

Stevig vastgespijkerd op de laatste plaats. Eén zin die de heenronde van Racing samenvat. Blijft groen-wit in de nationale reeksen of degradeert het naar provinciale? Feit is dat er op zich weinig tijd te verliezen is. Maar hoe ziet trainer Mario Michiels zijn toekomst bij de dub?

geert fierens

Heb jij al een gesprek gehad met de club?

Mario Michiels: “Nee, dat is er nog niet geweest. Niet dat ik me daar zorgen over maak. Ik maakte toen ik half september begon met het bestuur concrete afspraken tot het einde van dit seizoen. Ik zie wel wat er op me afkomt, ik maak me daar zeker ook niet druk over. Als Racing graag met me verder wil, dan heb ik daar oor naar. Ik zal nu niet gaan solliciteren bij andere clubs. Ik zei eerder al dat de indruk die ik van de club heb, gezien de moeilijke omstandigheden, zeker niet slecht is. Dit bestuur doet volgens mij wat het kan.”

Is er al met de spelers gepraat?

“Nee, ook dat was nog niet het geval. Vanaf volgende week zullen de gesprekken opstarten. Dat zal geen makkelijke oefening worden. Iedere speler zal voor zichzelf de rekening moeten maken. In hoeverre wil hij met deze club verder? Ziet de speler voor zichzelf nog mogelijkheden? Kan hij zich hier verder ontwikkelen? Kortom, ziet hij bij Racing een toekomst voor zichzelf? De komende weken zal dus blijken welke richtingen dit allemaal uitgaat.”

RC Mechelen: Del Molino (spierblessure) geraakte niet fit. Dahman pakte zijn derde gele kaart, hij is tegen Diest geschorst. Telen (hamstrings) viel al in het eerste kwartier uit. De twijfelachtige Peleman speelde negentig minuten. Gassama kreeg rechtstreeks rood, hij kan tegen Diest spelen. De beloften wonnen met 0-3 tegen Turnhout.