Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal3de amateurklasse A - Murat Kocak Mariekerke

“Op deze manier gaan de punten wel komen”

Mariekerke bleef ook tegen de nieuwe leider Ingelmunster met lege handen achter, maar trok zich op aan een hoopvolle prestatie. Ook middenvelder Murat Kocak zag een beter Mariekerke dan tegen Wetteren en tegen Lebbeke.

ydb

“Het was onze beste wedstrijd van de voorbije weken”, aldus Kocak. “Verdedigend stond het goed en hoewel we geen resem kansen creëerden, hebben we bij momenten toch goed voetbal gespeeld. Bij Ingelmunster zat de schrik er op het einde goed in. Ze trapten elke bal naar voor en kwamen nog goed weg met die afgekeurde goal. Bovendien was er heel wat inzet. Op deze wedstrijd moeten we verder bouwen.”

Hoe komt het dat in Ingelmunster plots wel iedereen voor iedereen ging knokken? “Het vertrouwen was de voorbije weken weg en iedereen besefte dat het zo niet verder kon. Iedereen heeft een tandje bijgestoken. Oké, op het einde bleven we opnieuw met lege handen achter, maar toch trekken we ons op aan deze prestatie. Als we zo elke match spelen, gaan de punten wel komen.”

Hopelijk voor Mariekerke volgende week al tegen Jong Lede, dat dit weekend 1-1 gelijk speelde tegen Wolvertem-Merchtem. Tegen Jong Lede pakten de Klein-Brabanders op de openingsspeeldag overigens hun enige thuiszege van het seizoen (3-1).

“Ze zullen uit zijn op revanche, maar voor ons is een driepunter meer dan welkom. Het zou ons een beetje ademruimte geven om na de winterstop uit de degradatiezone weg te geraken.”

Toch hoopt Kocak dat er tijdens de voetbalvrije weken nog versterking komt.

“We kunnen in elke linie wel iemand gebruiken om onze ploeg competitiever te maken”, besluit Kocak.