© Stefaan van Hul

Michel Van den Brande hoest zijn ribben stuk

Een half ontblote Michel Van den Brande toont op Facebook een grote pleister die dwars over zijn imposante bast is aangebracht. De Wase stellingbouwer die een BV werd dankzij The sky is the limit op Vier, heeft twee ribspieren gescheurd.

frp

“Een verdomd pijnlijke affaire”, zegt hij. “Ik heb al een paar dagen een hardnekkige verkoudheid. Zo eentje met alles erop en eraan. Niezen, verstopte neus, zweten en hoesten. Heel veel hoesten.” Twee nachten geleden had hij een zware hoestbui zegt hij. “Maar écht een zware. Ik moest gaan rechtzitten, zo fel moest ik hoesten. En ineens kreeg ik me daar een scheut in mijn zij, aan mijn ribben. Verschrikkelijk. Dat bleef maar pijn doen. Ik heb geen oog meer dicht gedaan.”

De volgende morgen kreeg hij het verdict van zijn dokter. “Ik heb twee ribben kapot gehoest. De spiertjes ertussen zijn gescheurd. De pijnen zijn hels en zullen nog een drietal weken aanhouden, zegt mijn dokter. Ik moest al antibiotica nemen voor die verkoudheid, maar daar komt nu ook nog eens een paardenmiddel bij om de hoest te stoppen en pijnstillers. Maar kom, alles is beter dan die pijn te voelen.”