© AFP

Sébastien Ogier verdedigt wereldtitel in Ford Fiesta

Sébastien Ogier zal zijn wereldtitel in 2017 in een Ford Fiesta van het Britse privéteam M-Sport verdedigen. Dat maakte de 32-jarige Fransman maandag bekend. Met een Volkswagen Polo won Ogier de jongste vier edities van het WK rally. Volkswagen start in 2017 niet meer in het WRC, zodat Ogier naar een andere wagen op zoek moest.

“Er zijn heel wat nieuwigheden, ik kijk echt uit naar het seizoen”, verklaart Ogier in een communiqué van M-Sport. “Nieuwe reglementen zorgen voor een nieuwe generatie wagens en ik heb een nieuw team. Spannend. De Rally van Monte-Carlo komt al kortbij (20-22 januari) en ik heb nog niet veel met de nieuwe Ford Fiësta gereden. Ik ga het maximum geven om klaar te zijn voor de start van het seizoen. We zijn ons er goed van bewust voor welke uitdaging we staan. De honger naar een zege is groot bij het team.”

M-Sport zet al bijna twintig jaar Fords in in het WK rally. Met de Noor Mads Ostberg en de Fransman Eric Camilli werd het team dit jaar vierde in het constructeurskampioenschap. In 2017 wordt de 29-jarige Estlander Ott Tänak de tweede piloot van het team.

Teameigenaar Malcolm Wilson, zelf voormalig rallyrijder, probeerde enkele jaren terug Sébastien Loeb al los te weken bij Citroën en heeft nu toch zijn wereldkampioen beet. “We gaan naar Monte-Carlo met het nummer 1 op de deur. We hebben de beste rijders in jaren. Zeggen dat we naar het seizoen uitkijken, zou een understatement zijn”, verklaarde Wilson. “Ik geloof echt dat we ook een buitengewone auto gebouwd hebben en dat het voor Sebastien de wagen is waarmee hij het best zijn titel kan verdedigen.”