© rr

Sp.a: “Mechelaar weer laten geloven in politiek”

De Mechelse sp.a-afdeling heeft een nieuw bestuur. Sophie Bollen is bevestigd als voorzitter van de partij. Haar missie? “De Mechelaar weer laten geloven in de politiek”, zegt ze.

Sven Van Haezendonck

Met 21 zijn ze, de bestuursleden van sp.a Mechelen: dertien mannen en acht vrouwen. Hte jongste bestuurslid is achttien, het oudste 74. “Een goede mix tussen nieuwe en jonge gezichten en mensen die al een hele tijd meewerken aan ons verhaal. We zijn heel blij dat deze nieuwe ploeg zoveel goesting heeft om er de volgende jaren, die heel belangrijk zijn, voluit voor te gaan”, zegt fractieleidster Caroline Gennez.

Sophie Bollen maakt de lokale partijtop extra vrouwelijk als voorzitter, met Karla Celis als politiek secretaris. In het kernbestuur neemt Maarten Beel de functie van secretaris op en gepensioneerd ambtenaar Luc Buelens engageert zich verder als penningmeester. “Er zijn veel uitdagingen voor onze stad. Ik zet er maar wat graag mijn schouders onder. Niet alleen, maar met een hele fijne ploeg. We hebben heel veel goesting om de komende jaren het verschil te maken tegenover het rechtsgroene bestuur in Mechelen”, vertelt Sophie Bollen.

Als voorzitter wil ze vooral de Maneblussers meer betrekken. “Participatie en inspraak in deze stad kunnen echt wel beter. Ik heb de indruk dat dit stadsbestuur vooral veel aandacht besteed aan windowdressing, maar veel minder aan de echte uitdagingen in deze stad. We moeten de Mechelaar meer betrekken bij beleidsbeslissingen en hem of haar weer laten geloven in de politiek”, geeft Bollen aan.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio