© EVB

OCMW’s slaan handen in elkaar met VDAB

De OCMW-raden van de gemeenten Bonheiden, Duffel, Putte en Sint-Katelijne-Waver hebben maandag een samenwerkingsakkoord ondertekend met de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). De samenwerking komt er op vraag van de VDAB en heeft vooral als doel om langdurig werklozen een efficiëntere begeleiding te kunnen bieden.

Bonheiden, Duffel, Putte en Sint-Katelijne-Waver delen al een politiezone (BoDuKaP) en werken ook al langer samen op het vlak van schuldbemiddeling en sociale huisvesting. Een samenwerking met de VDAB leek een logische volgende stap, klinkt het. “De VDAB spreekt dezer dagen overal gemeentebesturen en OCMW’s aan om samenwerkingen mee op te starten”, zegt Wim Aerts, hoofd van de sociale dienst bij het OCMW Sint-Katelijne-Waver. “We stellen immers vast dat er een ‘harde kern’ bestaat van langdurige werklozen die ook klant zijn bij het OCMW - in onze regio zit één op drie werklozen zelfs al langer dan twee jaar zonder job. We gaan nu samen met de VDAB bekijken wat hen ervan weerhoudt om werk te vinden.”

De samenwerking komt er in de eerste plaats op het vlak van onderlinge communicatie. “We gaan elkaar sneller en beter informeren over nieuwe maatregelen of campagnes, maar gaan ook info uitwisselen op niveau van de werkzoekende”, stelt Aerts. “We zullen bijvoorbeeld allerlei gegevens kunnen registreren op een online platform van de VDAB en zal er over individuele dossiers overleg gepleegd worden. Zo hopen we sneller op de bal te kunnen spelen en mensen sneller aan het werk te krijgen.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio