© Stan van Regenmortel

Popkoor Pop – it zingt eerste concert

Het nieuwe popkoor Pop-it zag het levenslicht in de voorbije lente en toont zich voor het eerste aan het publiek op zondag 18 december in de Sint Franciscus Xaveriuskerk in de Collegelaan in Borgerhout vanaf 15u.

Sylvain Liekens

Voorlopig is het koor zeer vrouwelijk. Voorzitter Joke Oomes uit Broechem:“ We tellen zo’n 35 leden. Er is maar één man die meezingt en onze dirigenten Hans Primusz en Steven Mintjens brengen het totaal aantal mannen op drie. In de meeste koren zijn de vrouwen in de meerderheid. We zouden natuurlijk nog wel graag wat mannelijke zangers aantrekken dan kunnen we ook vierstemmig zingen.”

Pianist van de Grungblavers

Die dirigenten hebben alvast hun muzikale sporen verdiend.” Hans Primusz was al dirigent bij het koor Tosànga uit Mortsel en hij leidt ook nog het koor van de Thomas More Hogeschool van Antwerpen. Onze andere dirigent Steven Mintjens speelt piano bij de fameuze Grungblavers en was als opnameleider verantwoordelijk voor veel cd-opnames van Studio 100.

Onze twee jonge dirigenten willen een kooroptreden niet te statisch maken. Daarom leren we onze liedteksten van buiten en bewegen we vrijer dat een statisch opgesteld koor. Op deze manier is de interactie met het publiek ook veel makkelijker. We repeteren elke zondag in Zandhoven omdat we gratis terecht kunnen in de zaal van het domein Hooidonk. We kunnen daar onze optredens uitproberen. Met de opbrengst van onze eerste concert hopen we een piano te kopen voor het koor.”

Dat eerste optreden wordt een kerstconcert dus naast popsongs mag u ook kerstliederen verwachten die op een swingende manier gebracht worden. Het volgende concert is ook al vastgelegd. “Voor een koor is een concert belangrijk als motivatie. Dat volgende optreden zal in Lier in het Vredebergtheater zijn op zaterdag 17 juni. Het wordt een midzomernachtconcert.”

http://www.popkoorpopit.be

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - edities Zuid en Noord