© EPA

Cristiano Ronaldo heeft de prestigieuze Ballon d’Or gewonnen

Cristiano Ronaldo is de winnaar van de Ballon d’Or 2016. Het Franse magazine France Football reikt elk jaar de Gouden Bal uit aan de beste voetballer van het afgelopen jaar. Lionel Messi is tweede, Antoine Griezmann derde.

mawe

Cristiano Ronaldo was dé favoriet om de prestigieuze prijs in de wacht te slepen. Het is zijn vierde Ballon d’Or, dankzij de schitterende prestaties met Real Madrid in de Champions League in mei en op het Europees Kampioenschap met het nationale elftal van Portugal. Hij won de trofee ook al in 2008, 2013 en 2014.

© Photo News

De grootste concurrent van Ronaldo, Lionel Messi, won de Ballon d’Or in 2009, 2010, 2011, 2012 en 2015. De Argentijn heeft er dus nog altijd een meer dan CR7.

Ronaldo was zelf niet aanwezig op de uitreiking, hij verblijft momenteel in Japan voor de Fifa Club World Cup.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Top 10:

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

2. Lionel Messi (FC Barcelona)

3. Antoine Griezmann (Atlético Madrid)

4. Luis Suárez (FC Barcelona)

5. Neymar (FC Barcelona)

6. Gareth Bale (Real Madrid)

7. Riyad Mahrez (Leicester)

8. Jamie Vardy (Leicester)

9. Pepe (Real Madrid, gedeelde 9e plaats)

9. Gianluigi Buffon (Juventus, gedeelde 9e plaats)

Op voorhand bekend

Eerder was de cover van het Franse magazine France Football al uitgelekt. Daarop zegt Antoine Griezmann dat hij “na twee monsters is geëindigd”.

De jury

De jury bestaat uit 173 sportjournalisten uit de hele wereld. Tot vorig jaar had France Football een samenwerking met de FIFA voor de prijs, en mochten aanvoerders en bondscoaches van de nationale teams meestemmen. Sinds dit jaar heeft de FIFA een eigen prijs voor de beste voetballer.

Nul punten voor Kevin De Bruyne

Rode Duivel Kevin De Bruyne was ook genomineerd voor de Gouden Bal, maar hij blijft achter zonder punten, samen met Agüero, Dybala, Godin, Higuain, Iniesta, Koke, Lloris, Müller, Neuer en Sergio Ramos.

© AFP

© EPA

© AFP

© EPA

© Photo News

© Photo News