© Robbie Depuydt

Museum Vleeshuis gaat eerste fase van restauratie in

Het Museum Vleeshuis aan de Vleeshouwersstraat in Antwerpen blijft open, maar is aan een grondige restauratie toe. Daarom zullen 50.000 objecten verhuizen tijdens de winter.

bap

De restauratie zal pas binnen enkele jaren starten, maar de voorbereiding begint aan zijn eerste fase. Op de zolderverdiepingen van het museum liggen in totaal 50.000 collectiestukken die de komende winter naar diverse depots zullen verhuizen. Een tijdelijke buitenlift en een twintig meter hoge stelling moeten de operatie vergemakkelijken, die eind maart 2017 moet afgelopen zijn. De huidige expo in Museum Vleeshuis zal niet in het gedrang komen tot de restauratie binnen enkele jaren van start gaat.

Nieuwe expo

De 2.000 tellende collectie voor ‘Klank van de Stad’ wordt naar het depot in het Hessenhuis vervoerd. De Vleeshuis-collectie voor het MAS wordt verdeeld over twee locaties; 11.000 objecten krijgen een plaats in het centraal depot in de wijk Luchtbal, de resterende 37.000 stukken verhuizen naar het Kijkdepot van het MAS.

Wanneer de restauratie van het Vleeshuis afgerond is, zal een nieuwe ‘Klank van de Stad’-expo worden georganiseerd. Door een combinatie van muziekobjecten en stukken uit de historische collectie wordt de muziek binnen zijn historische stedelijke context getoond.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio