© EPA

AA Gent en Racing Genk hebben spelers in hét Elftal van de groepsfase in de Europa League

Racing Genk-winger Leon Bailey en AA Gent-middenvelder Danijel Milicevic zijn door de Europese voetbalbond UEFA opgenomen in het ‘Elftal van de groepsfase’ in de Europa League, zo maakte de UEFA maandag bekend in de marge van de loting voor de zestiende finales van de tweede Europese beker.

De nog maar negentienjarige Bailey speelde bij momenten uitstekend in die groepsfase en hielp Racing Genk met liefst vier doelpunten in zes wedstrijden aan de groepswinst en de kwalificatie voor de zestiende finales. Daarin nemen ze het volgend jaar op tegen de Roemeense kampioen Astra Giurgiu, niet meteen de grootste naam in het Europese voetbal maar dit en vorig seizoen wel telkens te sterk voor de Engelse subtopper West Ham.

© Photo News

Milicevic was bij de Gentenaars op zijn beurt met drie doelpunten en één assist eveneens bepalend. Voor de zestiende finales kwam er met Tottenham Hotspur een mooie affiche uit de bus.

Elftal: Jones (Feyenoord) - Lirola (Sassuolo), Van Dijk (Southampton), Kjaer (Fenerbahçe), Criscito (Zenit) - Giuliano (Zenit), Milicevic (AA Gent), Holzhauser (Austria Wien) - Dzeko (AS Roma), Kalinic (Fiorentina), Bailey (Genk)