Dit weekend in CittA Kempen: gastronomiespecial

Foto: Joren De Weerdt, Jeroen Hanselaer

Dit weekend in CittA Kempen: gastronomiespecial

Print
Dit weekend in CittA Kempen, het gratis magazine bij Gazet van Antwerpen:

Sepideh Sedaghatnia, zo heet ze voluit. Maar iedereen kent haar als Sepideh. Of Sepi. Geboren en getogen in Iran, maar haar Belgische roots liggen in de Kempen. CittA keerde met de bekendste sommelier van Vlaanderen terug naar haar jeugd­jaren in Kasterlee. En bottelde een vat vol herinneringen: over kabouters, wijn, ­vergane glorie en liefde voor het leven. 

December is niet alleen de maand van de familie­feesten, recepties en vijfgangendiners, maar ook van de bob-controles, de opgeblazen magen, de katers en de extra kilo’s. Dan maar geen alcohol meer ­drinken ­tijdens etentjes? In restaurant Broosend Hof in Oud-Turnhout hoeft dat geen straf te zijn. De uitbaters ­hebben een assortiment aangepaste sapjes uitgewerkt. CittA ging die zogenaamde Smaakmaekers testen met wijnkenner Frank Van Hees uit Arendonk. 

Dim Dining, het Antwerpse restaurant van culinair talent Dimitri Proost, wordt door klanten omschreven als Japanse fusionkeuken, maar zelf houdt hij het op puur én Japans geïnspireerd. In elk geval is het eigenzinnig, maar wat verwacht je anders van een gast die als tiener op eigen houtje naar Parijs trok. Voor de gastronomiespecial combineert CittA de verfijnde gerechten van Dimitri met exclusieve juwelen. 

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio