© vtm

Cathérine Moerkerke gaat weekend backstage bij Clouseau

Vtm-presentatrice Cathérine Moerkerke kon afgelopen weekend doen waar duizenden Vlamingen alleen maar van kunnen dromen: backstage rondkijken bij de concertreeks ‘Clouseau Danst’ en een weekend lang Koen en Kris Wauters volgen, voor een exclusief en intiem portret.

JaTi

“Ik denk dat het terecht is om fier te zijn dat we de hype hebben overleefd”, zegt Koen. “Alles wordt opgepompt en gehypet, dat je er niet tegen op kunt. Je hebt zoveel voorbeelden waar je dan later niks meer van hoort en wij hebben toch een manier gevonden om dat te overleven en om onszelf voor de zoveelste keer nog eens opnieuw uit te vinden.”

© vtm

De reportage van ‘CATHéRINE’ begint bij de voorbereidingen voor ‘Clouseau Danst’. Ook de repetities verlopen met de nodige humor. Kris vindt een scène uit waarbij hij Koen wegduwt op het podium en zegt dat hij ook eens in de spotlights wil staan. Ze spelen dat ze ruzie hebben en lachen zichzelf een breuk.

Op de dag van de première kan Koen niet meer lachen. Hij heeft last gekregen van zijn rug en krijgt de kleren die hij samen met zijn vrouw Valerie De Booser heeft gekozen nauwelijks aan. Koen zet door en kan aan het spektakel beginnen. Ook de ouders van de twee broers en de kinderen van Koen zijn er getuige van.

‘CATHéRINE’, dinsdag om 21.50 uur op vtm

© vtm

© vtm

© vtm