© *

Weinig nieuwe Michelinsterren voor Nederland

Ook Nederland blijft voorlopig slechts twee driesterrenrestaurants tellen. Bij de uitreiking van de Michelinsterren bij onze noorderburen kreeg slechts één restaurant een promotie van één naar twee sterren, vijf restaurants kregen een eerste ster.

edm

De Leest van Jacob Jan Boerma en De Librije van Jonnie Boer blijven de enige twee driesterrenrestaurants van Nederland, zo bleek maandag na de uitreiking van de Michelinsterren bij onze noorderburen.

In de categorie daaronder kan met Tribeca in Heeze wel een nieuwkomer worden verwelkomd. De recensenten schrijven over chef-kok Jan Sobecki dat hij een chef is "wiens stijl je meteen herkent". "Zijn bereidingen zijn evenwichtig, elke hap is verfijnd en bezorgt een fantastische smaakbeleving", klinkt het nog. Bijzonder is dat het restaurant nog maar open is sinds augustus.

Inter Scaldes, het restaurant van Jannis Brevet dat eerder door restaurantgids Lekkerverkozen tot beste restaurant van Nederland, moet zich opnieuw tevredenstellen met twee sterren.

De vijf restaurants die een eerste ster kregen zijn de Amsterdamse restaurants Bolenius, MOS en RIJKS@ (het restaurant van het Rijksmuseum), Cucina del Mondo uit Heerlen en Noble uit Den Bosch.

MEER OVER Eten & Drinken