© ss

KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie: “Opletten bij hoofdpijn en neiging tot braken”

Het KMI waarschuwt in de nacht van dinsdag op woensdag (wanneer er weinig wind zal zijn) voor het gebruik van waterverwarmingstoestellen en van vuurhaarden. “We moeten vooral opletten bij symptomen als ‘hoofdpijn’ of ‘neiging tot braken’ want die kunnen een gevolg zijn van CO- intoxicatie”, zo meldt het KMI maandagmiddag in zijn weersvooruitzicht.

Maandagnamiddag blijft het droog maar bewolkt. Op het einde van de namiddag en begin van de avond kan het licht gaan regenen aan de kust en in het zuidwesten. Maxima tussen 4 en 9 graden.

Dinsdag blijft het zwaarbewolkt met soms lichte regen of motregen. In de namiddag liggen de temperaturen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 10 graden aan de kust.

Woensdagochtend is het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met mogelijk nog wat lichte regen of motregen in het noorden en her en der wat mist in de Ardennen. In de loop van de dag komen er vanaf het zuiden opklaringen. Met maxima tussen 6 en 9 graden ten zuiden van Samber en Maas, en 9 en 11 graden elders wordt het zacht voor de tijd van het jaar.

Donderdag blijft het droog met opklaringen. Vrijdag en zaterdag hangt er meer lage bewolking en kan het lokaal nevelig of mistig zijn. Maxima tussen 6 en 9 graden. Vanaf zondag wordt het zonniger maar ook kouder, met geleidelijk algemene nachtvorst en maxima tussen 3 en 5 graden.