Haven gaat op zoek naar locaties voor uitbreiding

Het gaat goed met de haven, dus ze heeft meer grond nodig. Dat maakte de Vlaamse overheid bekend vandaag bekend op een persconferentie. Er start in het voorjaar een inspraakronde. Alles wijst erop dat het Saeftinghedok, een nieuw dok op de plaats waar nu Doel zich bevindt, weer hoog op de agenda komt. Al zijn er ook vier alternatieven.

ph

In de te volgen inspraakronde spreekt de haven over twee varianten voor het Saeftinghedok, dat de haven extra zuurstof geeft op Linkeroever en het definitieve einde betekent van het polderdorp Doel. Maar daarbovenop ziet de haven nog vier andere manieren om meer ruimte te creëren, zowel op Linker- als op Rechteroever. Deze alternatieven zijn de zogenaamde innovatieve stack-operaties, een clustering van deelactiviteiten op Linkeroever, een clustering van deelactiviteiten op Rechteroever en een cluster met getijdeterminals.

In het voorjaar gaat een ‘geïntegreerd onderzoek’ van start om tot een voorkeurbesluit te komen tussen de zes opties. Eerste stap is alvast een informatiemarkt. Woensdag 14 december strijkt die van 16 tot 21u neer in het Sluisgebouw van Kallo (Steenlandlaan 2). De haven maakt verder bekend dat via districts- en gemeentehuizen in de wijde omgeving adviezen of alternatieven voor de uitbreidingsplannen kunnen worden ingediend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER