© BELGA

Laatste kans

Moeskroen trekt naar BAS om wedstrijd tegen Standard alsnog te laten herspelen

Eersteklasser Moeskroen trekt naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) in een poging om de competitiewedstrijd van de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League tegen Standard te laten herspelen. Dat bevestigde Moeskroen-woordvoerder Nicolas Cornu maandag aan persagentschap Belga.

“We hadden een week om in beroep te gaan tegen de beslissing van het Bureau Arbitrage van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om de wedstrijd niet te laten herspelen en dat hebben we vrijdag dan ook gedaan”, aldus Cornu. “We wachten momenteel nog op een antwoord van het BAS en weten dus nog niet wanneer ze ons dossier behandelen.”

In de partij op het veld van Standard Luik van 6 november gaf scheidsrechter Joeri Van de Velde onterecht een tweede gele kaart aan Trezeguet. Van de Velde wees de Egyptische huurling van RSC Anderlecht aan als de schuldige voor een fout op Standard-middenvelder Ibrahima Cissé. De overtreding werd echter gemaakt door Luka Stojanovic. Het ongeloof bij de aanhang van Moeskroen was groot. Trezeguet had vijf minuten voor zijn onterechte uitsluiting immers de aansluitingstreffer gescoord. Na de blunder van Van de Velde konden de bezoekers zonder het Egyptische goudhaantje geen vuist meer maken op Sclessin.

Daags na de partij in Luik zette de KBVB de fout van de 45-jarige scheidsrechter al recht door de gele kaart van Trezeguet uit diens dossier te schrappen en over te hevelen naar het dossier van Stojanovic. Moeskroen legde een klacht neer bij het Bureau Arbitrage en wilde de wedstrijd laten herspelen. Het Bureau Arbitrage zag echter niet voldoende redenen voor een replay.

MEER OVER Standard de Liège

MEER OVER VOETBAL