© VUM

Unieke reünie: Bart Peeters en Hugo Matthysen doen samen ‘iets’ voor Rataplan

Op 18 januari 2017 vindt er in Borgerhout een unieke reünie plaats. Dan treden Bart Peeters en Hugo Matthysen samen, eenmalig, op in zaal Rataplan, die in moeilijk vaarwater verkeert nadat de Vlaamse gemeenschap de subsidies voor de zaal heeft geschrapt.

joro

Rataplan dreigt in financiële problemen te komen. Het cultuurcentrum blijft echter niet bij de pakken zitten en plant een reeks benefietoptredens. De eerste benefieten met Warre Borgmans en Jef Neve zijn intussen uitverkocht, maar voor de meest opmerkelijke avond zijn er nog steeds tickets te krijgen.

Op 18 januari 2017 treden de oude compagnons Bart Peeters en Hugo Matthysen samen op. Ze beloven ‘iets’ te zullen doen, maar wat ze ten berde zullen brengen is voorlopig nog onduidelijk. “Het wordt graaien in het repertoire van Hugo”, zo meldt Rataplan, dat ook verklapt dat beide heren een instrument zullen meebrengen. “Mogelijk gaan ze dieper in op hun gemeenschappelijke roots in de danswereld. Of op andere dingen die ze samen hebben bekokstoofd. We zullen wel zien.”

Hugo Matthysen en Bart Peeters maakten furore met het legendarische radioprogramma ‘Het Leugenpaleis’, dat bejubeld werd omwille van de absurdistische sketches. Later kreeg dit radioprogramma een televisioneel verlengstuk met ‘Het Peulengaleis’, dat stopte in 2005.

Sinds Bart Peeters uit de band Clement Peerens Explosition stapte waren beide heren niet meer samen te zien op een podium.

Info & tickets:www.rataplanvzw.be