© Belga

Tom Meeusen voelt zich op het matje geroepen na mindere seizoensstart

Tom Meeusen (Telenet-Fidea) moest twee weken geleden opnieuw fysieke testen ondergaan bij Energy Lab. Op basis daarvan stelde de ploeg nieuwe trainingsschema’s voor hem samen. “Het voelde alsof ik op het matje werd geroepen”, zegt de renner. “Ik heb het nooit eerder meegemaakt dat zoiets opnieuw gebeurt halverwege het seizoen. Als ze vinden dat het goed gaat, dan doen ze zoiets niet.”

kb, jpdv

Ploegleider Sven Van­thourenhout wilde niet ontkennen dat de mindere resultaten van Meeusen de aanleiding waren om bij te sturen. “Maar,” zo zegt hij, “het is zeker niet zo dat we Tom op het matje wilden roepen. We wilden zijn trainingsaanpak aanpassen aan het veldrijden van nu. Meer op uithouding, minder op weerstand. In de praktijk betekent dat bijvoorbeeld minder training in het bos, maar meer duurtraining aan een hogere intensiteit op de weg.”

De ingreep lijkt voorlopig effect te hebben. Na Mol scoorde Meeusen in Essen zijn tweede podium in een week tijd, na een indrukwekkende remonte. Voorheen was hij er nog niet in geslaagd om in een topcross met Van Aert en Van der Poel aan de start het podium te halen.